* Source Template

AS allows faster and more convenient creation of source records for Family Historian.
Post Reply
avatar
Frankie445
Newbie
Posts: 4
Joined: 24 Apr 2013 21:59
Family Historian: None

Source Template

Post by Frankie445 » 10 Jan 2021 13:06

I am trying to enter data in the new Family Historian templates via Ancestral Sources but I am obviously missing something. I am using method 1 and I have been into the template editor and have selected the template I want. My problem is that when the source is saved to Family Historian it still uses the General Source tab and not the new template I want.

User avatar
NickWalker
Megastar
Posts: 1340
Joined: 02 Jan 2004 17:39
Family Historian: V7
Location: Lancashire, UK
Contact:

Re: Source Template

Post by NickWalker » 10 Jan 2021 13:16

Go to Tools->Options and tick the 'Use Template Sources' option. You'll then see an 'Edit Templated Source' link at the top of the main AS screen. Once you've entered all your data click that link and edit the fields as necessary.

I hope that helps

Nick
Nick Walker
Ancestral Sources Developer

http://www.ancestralsources.com

avatar
Frankie445
Newbie
Posts: 4
Joined: 24 Apr 2013 21:59
Family Historian: None

Re: Source Template

Post by Frankie445 » 10 Jan 2021 14:57

Nick you are a star - I knew there was something obvious I was missing :D

avatar
victor
Famous
Posts: 176
Joined: 08 Jan 2004 16:53
Family Historian: V6.2
Location: Thatcham, Berkshire, England

Re: Source Template

Post by victor » 10 Jan 2021 18:45

I have just checked 'Tools' there is no options listed as suggested by Nick

Victor

User avatar
ColeValleyGirl
Megastar
Posts: 2210
Joined: 28 Dec 2005 22:02
Family Historian: V7
Location: Cirencester, Gloucestershire
Contact:

Re: Source Template

Post by ColeValleyGirl » 10 Jan 2021 18:46

Were you looking in AS?

avatar
victor
Famous
Posts: 176
Joined: 08 Jan 2004 16:53
Family Historian: V6.2
Location: Thatcham, Berkshire, England

Re: Source Template

Post by victor » 10 Jan 2021 18:51

Ah I see just checked AS it is there. I had used FH Tools didn't know it was about AS

Sorry my error
Victor

Post Reply