* Forum update

Please only post suggestions and requests for help on using this web site here.

For help with FAMILY HISTORIAN itself please post in the Using Family Historian - General Usage Forum above.
User avatar
ColeValleyGirl
Megastar
Posts: 5525
Joined: 28 Dec 2005 22:02
Family Historian: V7
Location: Cirencester, Gloucestershire
Contact:

Re: Important: Forum update

Post by ColeValleyGirl »

jelv wrote: 21 Oct 2023 16:04
I wonder what has changed that made this necessary?
I suspect phpBB has got more strict about security.

Jane has made some changes which will force https: so hopefully that will resolve it.

Ideally people should already be using addresses that start with https://www.fhug.org.uk in their bookmarks.
User avatar
Mark1834
Megastar
Posts: 2538
Joined: 27 Oct 2017 19:33
Family Historian: V7
Location: South Cheshire, UK

Re: Important: Forum update

Post by Mark1834 »

I've just noticed that when I log in with my preferred colour scheme (Brown), all the custom avatars disappear!
Capture.PNG
Capture.PNG (12.74 KiB) Viewed 1132 times
Are they not supported in all themes?
Mark Draper
User avatar
ColeValleyGirl
Megastar
Posts: 5525
Joined: 28 Dec 2005 22:02
Family Historian: V7
Location: Cirencester, Gloucestershire
Contact:

Re: Important: Forum update

Post by ColeValleyGirl »

Mark1834 wrote: 23 Oct 2023 15:57 I've just noticed that when I log in with my preferred colour scheme (Brown), all the custom avatars disappear!

Are they not supported in all themes?
It's a manual theme-specific customisation -- one of the reasons we prefer to minimise the number of themes supported. When we introduced the extra colorways to cater for the people who inexplicably didn't like pink, it didn't carry through although it should have done... it's on the list.
User avatar
LornaCraig
Megastar
Posts: 3224
Joined: 11 Jan 2005 17:36
Family Historian: V7
Location: Oxfordshire, UK

Re: Important: Forum update

Post by LornaCraig »

Mark1834 wrote: 23 Oct 2023 15:57 I've just noticed that when I log in with my preferred colour scheme (Brown), all the custom avatars disappear!
That's odd because I'm using the brown colour scheme too, and all the avatars are fine.
Lorna
User avatar
Jane
Site Admin
Posts: 8522
Joined: 01 Nov 2002 15:00
Family Historian: V7
Location: Somerset, England
Contact:

Re: Important: Forum update

Post by Jane »

I have set my scheme to brown and can still see all the custom avatars.
Jane
My Family History : My Photography "Knowledge is knowing that a tomato is a fruit. Wisdom is not putting it in a fruit salad."
User avatar
ColeValleyGirl
Megastar
Posts: 5525
Joined: 28 Dec 2005 22:02
Family Historian: V7
Location: Cirencester, Gloucestershire
Contact:

Re: Important: Forum update

Post by ColeValleyGirl »

And so can I...

Try clearing caches, Mark. Also what URL are you not seeing them on? Not via the topic link, but what's showing as the url in your browser.
User avatar
Mark1834
Megastar
Posts: 2538
Joined: 27 Oct 2017 19:33
Family Historian: V7
Location: South Cheshire, UK

Re: Important: Forum update

Post by Mark1834 »

This is weird :? I’ve tried every combination of browser and device available to me (and that’s a lot!), and whatever I try, I see avatars when not logged on, but not when logged on, with any colour scheme.

I even tried using my wife’s iPad (which has never visited FHUG), and installing Opera, which I’ve never used on any system before. Exactly the same. I’ve cleared cache and data everywhere apart from Edge, which is my day-to-day browser.

URL as I’m typing this is

Code: Select all

 https://www.fhug.org.uk/forum/posting.php?mode=reply&t=22352
so looks ok to me.

It’s not a showstopper, as avatars are only decorative, but it’s odd.
Mark Draper
User avatar
ColeValleyGirl
Megastar
Posts: 5525
Joined: 28 Dec 2005 22:02
Family Historian: V7
Location: Cirencester, Gloucestershire
Contact:

Re: Important: Forum update

Post by ColeValleyGirl »

I'm stumped.
avatar
Mark1835
Newbie
Posts: 1
Joined: 23 Oct 2023 19:22
Family Historian: V7

Re: Important: Forum update

Post by Mark1835 »

I’ve registered a second account with a different e-mail address, and that works fine!
User avatar
Mark1834
Megastar
Posts: 2538
Joined: 27 Oct 2017 19:33
Family Historian: V7
Location: South Cheshire, UK

Re: Important: Forum update

Post by Mark1834 »

Back to me, and they’ve gone again…
Mark Draper
User avatar
ColeValleyGirl
Megastar
Posts: 5525
Joined: 28 Dec 2005 22:02
Family Historian: V7
Location: Cirencester, Gloucestershire
Contact:

Re: Important: Forum update

Post by ColeValleyGirl »

Edit you Profile. Board Prefernces. Display options. What does it say about avatars?
User avatar
Mark1834
Megastar
Posts: 2538
Joined: 27 Oct 2017 19:33
Family Historian: V7
Location: South Cheshire, UK

Re: Important: Forum update

Post by Mark1834 »

That’s it! They were switched off. I’ve definitely not changed it (I don’t remember ever going into that page before), so I wonder what caused it? :?
Mark Draper
avatar
Woodg
Famous
Posts: 132
Joined: 08 Oct 2019 09:28
Family Historian: V7
Location: Orange, Australia

Wish List error

Post by Woodg »

I have just voted on two new Wish List items and in both cases this error appeared at the top of the page:

[phpBB Debug] PHP Warning: in file /home/taubmano/fhug.org.uk/wishlist/classes/core.dbfunctions.php on line 268: Trying to access array offset on value of type null

My vote was recorded, though.

I'm using Edge on Win 11.

Glenn
User avatar
tatewise
Megastar
Posts: 28496
Joined: 25 May 2010 11:00
Family Historian: V7
Location: Torbay, Devon, UK
Contact:

Re: Important: Forum update

Post by tatewise »

Glenn, I see that on Wish List Ref 619 Preserve Plugin Debugger Options your Vote Rating is 0.
Although it appears on the USER voting list, it has no effect on the overall VOTES and RATING statistics.
Is that what you intended?
Mike Tate ~ researching the Tate and Scott family history ~ tatewise ancestry
User avatar
ColeValleyGirl
Megastar
Posts: 5525
Joined: 28 Dec 2005 22:02
Family Historian: V7
Location: Cirencester, Gloucestershire
Contact:

Re: Important: Forum update

Post by ColeValleyGirl »

tatewise wrote: 24 Oct 2023 15:38 Glenn, I see that on Wish List Ref 619 Preserve Plugin Debugger Options your Vote Rating is 0.
Although it appears on the USER voting list, it has no effect on the overall VOTES and RATING statistics.
Is that what you intended?
Mike, a zero vote is not that unusual.
User avatar
tatewise
Megastar
Posts: 28496
Joined: 25 May 2010 11:00
Family Historian: V7
Location: Torbay, Devon, UK
Contact:

Re: Important: Forum update

Post by tatewise »

ColeValleyGirl wrote: 24 Oct 2023 15:50 Mike, a zero vote is not that unusual.
Maybe, but sometimes when I alert users to their 0 Vote they acknowledge it was a mistake as they did not realise that 0 meant no interest.
Mike Tate ~ researching the Tate and Scott family history ~ tatewise ancestry
avatar
Woodg
Famous
Posts: 132
Joined: 08 Oct 2019 09:28
Family Historian: V7
Location: Orange, Australia

Re: Important: Forum update

Post by Woodg »

Yes, I know a zero means no interest, and I have used it on some items (e.g. Wish List items asking for native Mac apps) but in this case it was meant to be 3.

I could have made an error, or could it have been caused by the PHP warning I mentioned in my previous post?

Glenn
User avatar
tatewise
Megastar
Posts: 28496
Joined: 25 May 2010 11:00
Family Historian: V7
Location: Torbay, Devon, UK
Contact:

Re: Important: Forum update

Post by tatewise »

Can you correct it by using Remove My Vote and Voting again?
Do you still get the php error?
Mike Tate ~ researching the Tate and Scott family history ~ tatewise ancestry
avatar
Woodg
Famous
Posts: 132
Joined: 08 Oct 2019 09:28
Family Historian: V7
Location: Orange, Australia

Re: Important: Forum update

Post by Woodg »

Zero vote removed - no error.
Vote of 3 made - no error.

Looking good!
Locked